Cybercriminaliteit

Handige websites

Cybercrime

Op de website van de politie vind je meerdere onderwerpen rondom cybercrime. Ook geeft de politie tips om veilig te kunnen internetten.

Meer over cybercrime

Veilig internet: tips van de politie

Cybercriminaliteit

Cybercrimeinfo.nl is de bibliotheek voor de bestrijding van digitale criminaliteit. Hier vind je ook het laatste nieuws over actuele aanvallen.

Meer over cybercrime bibliotheek

Veilig internetten

 

 


Veilig internetten
is een website waar je tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunt vinden over hoe je veilig moet internetten.

 

Meer over veilig internetten

Sterke wachtwoorden

Bescherm jezelf en je gegevens online met een sterk wachtwoord! Maar hoe kom je nu aan zo'n sterk wachtwoord? Wij leggen het je uit.

Meer over sterke wachtwoorden

VPN gids

Alles over de voordelen van VPN (Virtual Private Network), online privacy, veilig internet en internetvrijheid.

Meer over VPN gids

Leer internetfraude voorkomen

In de gratis basiscursus Klik&Tik leer je beter gebruik te maken van de computer. Eén van de onderdelen in deze cursus is Veilig online, waarbij je 7 regels leert voor veilig internetten en het voorkomen van internetfraude.

Lees meer en schrijf je in voor de gratis cursus

Informatieve boeken over online veiligheid

Video over cybercrime

Podcasts over cybercrime

Veiligheidscoalitie

Politie podcast

Webinar Veilig online op vakantie

De Bibliotheek West-Brabant verzorgde in samenwerking met Politie Zeeland West-Brabant een gratis webinar over "Veilig online op vakantie" gaan. Gastspreker en politieagent Christiaan van den Berg, van de afdeling Cybercrime van Politie Zeeland West-Brabant, heeft over dit thema uitleg gegeven. Hij vertelde hoe je veilig online kan surfen en deelde tips hoe je wifinetwerken en social media veilig op vakantie gebruikt.

Webinar terugkijken

Christiaan van den Berg