Home

Tentoonstelling 50 jaar migratie in Nederland

De fototentoonstelling ‘50 jaar migratie in Nederland’ van Atlas Cultureel Centrum geeft het leven van arbeidsmigranten in Nederland weer en de invloed die zij tot op de dag van vandaag hebben op de Nederlandse samenleving.
Je bent van harte welkom tijdens de openingstijden van Bibliotheek Roosendaal.

Gezocht: Gastvrouwen en gastheren

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. 
Wij zijn op zoek naar gastvrouwen/
gastheren op diverse locaties die daaraan een bijdrage willen leveren.
Ietst voor jou?

Webinar Online krantenbank Delpher

Duik in het verleden met de grootste online krantenbank van Nederland: Delpher. Tijdens een gratis online webinar leert Maaike Napolitano van de Koninklijke Bibliotheek je wat én hoe je in Delpher kunt zoeken.

Wanneer:
dinsdag 27 oktober, 19.30 – 20.30 uur 
Aanmelden: Stuur een mail naar Hannelore Engels, h.engels@bibliotheekwb.nl 

Nieuwsgierig?

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten

Schrijfproject: 'Samen schrijven we geschiedenis'

Wie had bij aanvang van het nieuwe jaar ooit kunnen bedenken dat we met z'n allen thuis kwamen te zitten. Dat deze mondiale crisis de geschiedenisboeken ingaat, is ondertussen wel duidelijk. Wij zijn benieuwd hoe jullie dit hebben beleefd. Benieuwd hoe je mee kunt doen? Klik dan even op de link hieronder.

Walk&Talk: dé koffiepauze voor werkzoekenden

Walk&Talk is weer van start in Bibliotheek Bergen op Zoom en Roosendaal.
Werk zoeken hoef je immers niet alleen te doen!
Je hoort inspirerende verhalen, krijgt praktische tips en kunt ervaringen uitwisselen. Een gastspreker belicht elke bijeenkomst een specifiek thema.

Alzheimer en Dementie

Bij de Bibliotheek wordt er aandacht besteed aan de ziekte van Alzheimer en Dementie. Dit doen wij op verschillende manieren. Klik door om meer te lezen over het geheugenhuis.

Wise app niet meer in gebruik

Onze Bibliotheek Wise app is niet meer in gebruik. Boeken reserveren en verlengen kan via onze website. Klik in de oranje menubalk op 'inloggen'. Werkt dit niet? Dan kan het zijn dat je je wachtwoord moet veranderen. In onze veelgestelde vragen wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Meer informatie over een nieuwe app hoor je later van ons!

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. 

E-books en luisterboeken

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je op www.onlinebibliotheek.nl veel e-books lezen en luisterboeken beluisteren.