Home

Bibliotheek Wise app niet meer in gebruik

Onze Bibliotheek Wise app is niet meer in gebruik. Als je boeken wilt reserveren kun je dit doen via onze website. Klik in de oranje menubalk op 'inloggen'. Werkt dit niet? Dan kan het zijn dat je je wachtwoord moet veranderen. In onze veelgestelde vragen wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen. Meer informatie over een nieuwe app hoor je later van ons!

Wij gaan gefaseerd open vanaf 11 mei

Bibliotheek West-Brabant heropent vanaf 11 mei gefaseerd de deuren voor het halen en brengen van boeken. Als eerste zal Bibliotheek Roosendaal op 11 mei tussen 12.00 en 15.00 uur geopend worden. Hierna volgen alle andere kernvestigingen. De haal- & brengpunten blijven gesloten. 

Cadeautje voor al onze leden

We hebben een cadeautje voor al onze leden, namelijk: twee maanden gratis abonnement! We willen jullie namelijk graag compenseren voor de maanden dat onze fysieke vestigingen gesloten zijn geweest. 

Veel leesplezier!

Nieuws

 • Cadeautje voor al onze leden

  Onze fysieke vestigingen zijn ongeveer twee maanden gesloten geweest. Hoewel onze leden online e-books en luisterboeken konden downloaden, was het niet mogelijk om papieren boeken te lenen. Daarom compenseren...

  25 mei 2020

  Bekijk details van Cadeautje voor al onze leden

 • Heropening Kernvestigingen

  Bibliotheek West-Brabant heeft op 11 mei haar eerste kernvestiging in Roosendaal geopend. Het openen van de bibliotheken betekent op dit moment dat er enkel boeken gehaald en gebracht kunnen worden. Vanaf...

  15 mei 2020

  Bekijk details van Heropening Kernvestigingen

 • Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

  Bibliotheek West-Brabant heropent vanaf 11 mei gefaseerd de deuren voor het halen en brengen van boeken. Als eerste zal Bibliotheek Roosendaal op 11 mei tussen 12.00 en 15.00 uur geopend worden. De kernvestigingen...

  8 april 2020

  Bekijk details van Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

 • ThuisBieb

  De gebouwen zijn misschien gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. De ThuisBieb-app bevat 100 e-books voor iedereen – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. De...

  6 april 2020

  Bekijk details van ThuisBieb

 • Poll over digitale zaken

  Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom...

  6 april 2020

  Bekijk details van Poll over digitale zaken

Bekijk alle nieuwsberichten

E-books en luisterboeken

Ben je lid van de bibliotheek? Dan kun je op www.onlinebibliotheek.nl  veel e-books lezen en luisterboeken beluisteren. 

Online Taalhuis

Bibliotheek Groningen heeft een Online Taalhuis opgezet. Alle mensen die doorgaans naar de Bibliotheken komen om te oefenen met de Nederlandse taal hoeven daar dus niet mee te stoppen.

Podcast met stadsdichter Babette van Rijt

In januari is Babette van Rijt benoemd tot de nieuwe stadsdichter van Roosendaal! Door de coronacrisis heeft zij nog weinig van zichzelf kunnen laten zien. Daarom praat onze collega Evita even bij met haar.

Poll over digitale zaken

Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt?

De Digitale Voorleestas

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. 

Vacatures

Voor onze vestiging in Roosendaal en in Oudenbosch zijn we op zoek naar nieuwe Medewerkers Informatie en Activiteiten. Ben je servicegericht, gastvrij en sta je, net als onze organisatie, middenin de samenleving? Dan ontmoeten wij je graag!