Home

50% korting op een nieuw jaarabonnement

Een abonnement bij de bibliotheek geeft
je toegang tot een schat aan boeken, e-books, luisterboeken en tijdschriften. Geniet deze winter volop van ons ruime aanbod. Of volg een online cursus!
Word nu lid en je krijgt 50% korting!  

Meer informatie

Het verhaal van de Bibliotheek West-Brabant

Je bent welkom in de bibliotheek. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, elkaar kunt ontmoeten en je jezelf kunt ontwikkelen. Hier heeft elke bezoeker zijn of haar eigen verhaal. 

Lees de verhalen van bezoekers

Vernieuwde agenda

In onze vernieuwde agenda kun je activiteiten makkelijker opzoeken en zie je duidelijk waar en wanneer een activiteit plaatsvindt. Het aanmelden gaat ook op een andere manier, want je ontvangt na het inschrijven een ticket in je mail. 

Meer informatie

Nieuws

 • Digi-Taalhuis Bergen op Zoom gecertificeerd met een 8!

  De Bibliotheek West-Brabant vindt het belangrijk dat iedereen zich een leven lang kan ontwikkelen. Daarom zijn wij een van de partners van het Digi-Taalhuis, een samenwerkingsverband van verschillende...

  7 februari 2023

 • Hoe maak je lezen leuk? | Workshop over lezen met een leesbeperking

  Lezen is leuk. Ook als je slecht ziet, blind bent of dyslexie hebt.

  6 februari 2023

 • STAP-spreekuur

  De overheid stelt een subsidie van € 1.000,- beschikbaar om een cursus of opleiding te kunnen volgen. Wil je graag gebruik maken van dit STAP-budget maar kom je er niet helemaal uit? Meld je dan aan voor...

  6 februari 2023

 • Vernieuwde agenda | Al onze activiteiten overzichtelijker in beeld

  Misschien heb je het al gezien in onze agenda. Als je jezelf aanmeldt voor een activiteit van de Bibliotheek West-Brabant gaat het aanmelden anders dan je gewend bent. In de vernieuwde agenda kun je activiteiten...

  1 februari 2023

 • MediaLab

  MediaLab heeft een open karakter. Je kunt er terecht om zelf te experimenteren en te leren omgaan met technieken en middelen. Je ontmoet anderen met gedeelde interesses!

  6 januari 2023

Bekijk alle nieuwsberichten

Welkom bij de bieb!

De bibliotheek is naast een plek waar je boeken kunt lenen ook dé
plek om jezelf te ontwikkelen. We ondersteunen en stimuleren mensen in hun ontwikkeling en bouwen samen aan een betere samenleving.Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. In dit filmpje vertellen we je hierover.

Meer over Bibliotheek West-Brabant

Hulp nodig bij de digitale overheid?

Heb je vragen over DigiD, belastingen, toeslagen of andere zaken van de digitale overheid? Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Roosendaal, Rucphen of Steenbergen.

Meer informatie

Word jij onze nieuwe collega of vrijwilliger?

Ben jij op zoek naar leuke baan bij onze bibliotheek? Of zoek je vrijwilligerswerk? Kijk dan snel welke vacatures er op dit moment open staan.

Vacatures

Vacatures | vrijwilligerswerk