Home

Het verhaal van de Bibliotheek West-Brabant

Je bent welkom in de bibliotheek. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn, elkaar kunt ontmoeten en je jezelf kunt ontwikkelen. Hier heeft elke bezoeker zijn of haar eigen verhaal.

Lees de verhalen van bezoekers

Taalheldenprijs | Stem op taalvrijwilliger Tiny

Wij zijn er trots op dat één van onze taalvrijwilligers genomineerd is voor de Taalheldenprijs 2023: Tiny Smout uit Rijsbergen. Zij kwam
als begeleider van een groep Oekraïners naar de bieb om hen naar de Taaloefengroep te begeleiden. Ze was daar zó enthousiast over dat ze zichzelf aanmeldde als vrijwilliger van die oefengroep. Tijdens het intakegesprek erkende Tiny dat ze zelf ook best moeite heeft met sommige Nederlandse woorden, dat ze brieven niet altijd begrijpt en ze vaak hulp moet vragen als ze iets met de computer moet doen.
Hier wilde ze graag mee aan de slag. Inmiddels zit Tiny bij een NT1 oefengroep om haar Nederlands te verbeteren én volgt ze de cursus Klik&Tik om haar computervaardigheden te verbeteren. Tiny heeft haar nominatie voor de Taalheld 2023 in de categorie Deelnemer daarom meer dan verdiend. Ze is genomineerd voor de publieksprijs, maar ze maakt óók kans op de juryprijs. Stemmen kan tot 12 juni.

Stem op Tiny Smout

Meer informatie en alle genomineerden Taalheldenprijs

Nieuws

Bekijk alle nieuwsberichten

Hulp nodig bij de digitale overheid?

Heb je vragen over DigiD, belastingen, toeslagen of andere zaken van de digitale overheid? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheken in Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Roosendaal, Rucphen of Steenbergen.

Meer informatie

Spreekuren | Hulp bij belastingaangifte

Vanaf 1 maart kun je aangifte doen voor de Inkomstenbelasting over 2022. In een aantal bibliotheken worden spreekuren georganiseerd waar je terecht kunt met vragen over je belastingaangifte.

Meer informatie

Wij zoeken collega's!

Heb jij altijd al willen werken bij de bieb? Bekijk dan snel onze vacatures!

Leesmediaconsulent | 24-36 uur

Vacatures | vrijwilligerswerk