Home

Welkom bij de bieb!

De bibliotheek is naast een plek waar je boeken kunt lenen ook dé plek om jezelf te ontwikkelen. We ondersteunen en stimuleren mensen in hun ontwikkeling en bouwen samen aan een betere samenleving.

Ons aanbod is voor iedereen toegankelijk. In dit filmpje vertellen we je hierover.

Het verhaal van...Linda, Stephan, Keet en Lou

"We wisten niet dat het vroeg beginnen met voorlezen al zo waardevol is voor jonge kinderen."

Wat lees jij? Deel jouw boekentips

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van 'Oud worden, jong blijven'. Heb jij een ontroerend of grappig boek gelezen met dit thema? Inspireer andere lezers dan met je tips.

Nieuws

 • Geheugenhuis Oudenbosch

  Er is ontzettend veel informatie over dementie te vinden, maar binnen iedere gemeente is het ondersteuningsaanbod rondom dementie en het individueel geheugen anders ingericht. Dit kan verwarrend zijn wanneer...

  4 oktober 2022

 • Basiscursus Rekenen

  Iedereen komt dagelijks situaties tegen waarbij getallen en rekenvaardigheden een rol spelen. Voor een aantal mensen is rekenen een automatisme, maar voor heel veel mensen is rekenen helemaal niet zo vanzelfsprekend.

  16 september 2022

 • Expositie 'Droom je toekomst'

  Het kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor je toekomst en voor het vinden van een baan die bij je past. Wanneer je niet voldoende taalvaardig bent, kun je je talenten onvoldoende benutten.

  14 september 2022

 • Optimale website ervaring? Leeg je browser cache!

  Onlangs kreeg onze website een upgrade. Door deze upgrade kan het zijn dat onze catalogus niet juist wordt weergeven. Hier lees je hoe je dit op kunt lossen.

  12 augustus 2022

 • Bibliotheeksysteem krijgt een upgrade

  Op maandag en dinsdag (1 en 2 augustus) krijgt ons bibliotheeksysteem een upgrade. Wat betekent dit voor jou?

  22 juli 2022

Bekijk alle nieuwsberichten

Hulp nodig bij de digitale overheid?

Heb je vragen over DigiD, belastingen, toeslagen of andere zaken van de digitale overheid? Kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Bergen op Zoom, OudenboschRijsbergen en Roosendaal.

Word jij onze nieuwe collega?

We zijn op zoek naar een enthousiaste, gedreven en open Leesmediaconsulent, die het heerlijk vindt om de spil én stimulator te zijn voor leesplezier, digitale geletterdheid en collecties in en met scholen.    

Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense
vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.