Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd en Jongeren

Al van jongs af aan

Boekstart

Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Met je baby op schoot een boek ontdekken is leerzaam. En met Boekstart is de kleine ook gratis lid van de bieb.

Peuter Parade

We lezen een boek aan je voor en doen leuke activiteiten. Ook delen we tips om thuis aan de slag te gaan. Lezen, Praten en Doen!

Bereslim

Hier zijn alle digitale prentenboeken voor je verzameld en goede tips voor leerzame computerspellen voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.  

Baby- tot kleutercafé

Het baby- tot kleutercafe is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van jouw baby en peuter. Er is ook altijd een gastspreker van de partij én we gaan voorlezen. Kom gezellig langs met je kleine van 0-4 jaar.  

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids. Welke app of welk boek past bij de
interesse van jouw kind? Vind alle tips en ga verantwoord om met media.  

De Digitale Voorleestas

Thuis even door de prentboeken heen? Kijk dan in onze Digitale Voorleestas, met een ruime keus aan voorleesboeken waar je meteen mee aan de slag kan!

Media UkkieLab

Tijdens de Media Ukkie Dagen is het Media UkkieLab zaterdagochtend 26 maart feestelijk geopend in de bibliotheek in Roosendaal.

In het Media UkkieLab kunnen ouders/verzorgers met kinderen van 2 tot 6 jaar samen spelen met verschillende soorten media. Welke boekjes, films en spelletjes zijn leuk voor welke leeftijd? Wanneer kies je voor spelen met een beeldscherm, en wanneer juist even zonder? Wanneer laat je je kind alleen ontdekken en waar beleef je samen plezier aan? In het Media UkkieLab kunnen ouders en opvoeders tips en tools ontdekken om samen met hun ukkie veilig én leuk aan de slag te gaan met media. 

Agenda

Waar is wat te doen? Een overzicht van onze activiteiten. Niet alleen in de
bibliotheek, maar ook online thuis te volgen. Kijk wat er te doen is.

Voor professionals

Zelf werkzaam in het onderwijs of de kinderopvang? En op zoek naar
nieuwe trainingen en inspiratie?
Wil je meer weten over interactief
voorlezen of de voorleescoördinator?