Jeugd | 0-6 jaar

Jeugd en Jongeren

Al van jongs af aan

Boekstart

Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. Met je baby op schoot een boek ontdekken is leerzaam. En met Boekstart is de kleine ook gratis lid van de bieb.

Peuter Parade

We lezen een boek aan je voor en doen leuke activiteiten. Ook delen we tips om thuis aan de slag te gaan. Lezen, Praten en Doen!

De Voorleeshoek

Een online boekenkast helemaal vol met leuke én educatieve voorleesfilmpjes en verhalen. En elke week een nieuw voorgelezen verhaal.

Bereslim

Hier zijn alle digitale prentenboeken voor je verzameld en goede tips voor leerzame computerspellen voor kinderen van 2 t/m 7 jaar.  

Baby- tot kleutercafé

Het baby- tot kleutercafe is dé ontmoetingsplek voor ouders en verzorgers: samen ervaringen uitwisselen over de ontwikkeling van jouw baby en peuter. Er is ook altijd een gastspreker van de partij én we gaan voorlezen. Kom gezellig langs met je kleine van 0-4 jaar.  

Mediasmarties

Mediasmarties is dé online gids. Welke app of welk boek past bij de
interesse van jouw kind? Vind alle tips en ga verantwoord om met media.  

De Digitale Voorleestas

Thuis even door de prentboeken heen? Kijk dan in onze Digitale Voorleestas, met een ruime keus aan voorleesboeken waar je meteen mee aan de slag kan!

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe aanwinsten, leuke tips en activiteiten en meer? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.    

Voor professionals

Zelf werkzaam in de kinderopvang en op zoek naar nieuwe trainingen? Wil je meer weten over interactief voorlezen of voorleescoördinator?  

Agenda

Waar is wat te doen? Een overzicht van onze activiteiten. Niet alleen in de
bibliotheek, maar ook online thuis te volgen. Kijk wat er te doen is.

Media Ukkie Dagen

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 was Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet. Hierbij werd er extra aandacht besteed voor mediawijsheid in de opvoeding.