Jeugd | 6-12 jaar

Jeugd & Jongeren

Blijven (voor)lezen is belangrijk

Een kwartier lezen per dag kan wel 1000 nieuwe woorden per jaar opleveren. Het is dus belangrijk dat je met plezier blijft lezen zowel op school als thuis. Wil je weten welk boek of materiaal het best bij jou past? Op deze pagina vind je alles over (voor)lezen, taalontwikkeling, educatieve en verantwoorde apps voor basisschoolleerlingen, boekentips, (digitale) prentenboeken, leuke activiteiten en informatie over de landelijke campagnes voor kinderen, ouders en professionals.  


Nieuw: Bliksem!

Bliksem is een digitaal interactief verhaal voor kinderen. Boi wil weerman worden, net als zijn vader. Het liefst wil hij zelf bliksem maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. Log in met je bibliotheekaccount om het verhaal te bekijken.

Naar Bliksem!

E-books en luisterboeken

Naar online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je de leukste digitale kinderboeken. Zoals een e-book of luisterboek en als bibliotheeklid gratis te lenen op laptop, tablet of telefoon.  

BiebFabriek

Naar werkstuk en spreekbeurt

Tijdens de BiebFabriek maken en leren we samen met jou nieuwe dingen. Iedere schoolvakantie worden in verschillende vestigingen leuke Ć©n educatieve activiteiten georganiseerd.  

De Voorleeshoek

Een online boekenkast helemaal vol met leuke Ć©n educatieve voorleesfilmpjes en verhalen. Vind hier elke week nieuw verhaal voorgelezen voor kinderen van 0 t/m 10 jaar.

Mediawijsheid

mediawijsheid

Hoe ga jij om met internet? En wat typ je wel en niet tijdens het chatten? Bekijk handige info over Mediawijsheid.

Junior Einstein

Naar Junior Einstein

Oefen met Junior Einstein voor alle schoolvakken, ook thuis. Log in met je Bibliotheekaccount. 

Dyslectisch?

Makkelijk lezen

Ben je dyslectisch? Dan kan lezen een extra uitdaging zijn. Gelukkig hebben we van alles om het jou makkelijk te maken.

Grote vriendelijke podcast


De eerste Nederlandse podcast voor jeugd en volwassenen over jeugdliteratuur. Luister naar de maandelijkse podcast en blijf op de hoogte van allerlei kinderboekennieuws.  

Kinderjury

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Dan kun je deel uitmaken van de Kinderjury! Je bepaalt met elkaar welk boek de lezersprijs van de Kinderboekenweek in ontvangst mag nemen.  

De Waanzinnige Podcast

De waanzinnige podcast


Luister naar de Waanzinnige Podcast. Een podcast voor en door kinderen over boeken. In maximaal 10 minuten vertelt een kind aanstekelijk over een lievelingsboek en leest een stukje voor.

Medialab

In de bibliotheek in Roosendaal hebben we een Medialab. Benieuwd wat je daar allemaal kunt doen? Kom dan gerust eens een keertje kijken. Je kunt jezelf hieronder aanmelden. Of schrijf je in voor de DigiWegwijs nieuwsbrief en lees alles over het Medialab.

YoleoHoe maak je lezen leuk? Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt
gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook
makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus!

Voor professionals

Zelf werkzaam in het onderwijs of de kinderopvang? En op zoek naar nieuwe trainingen en inspiratie? Wil je meer weten over interactief voorlezen of de voorleescoƶrdinator?