Hulp bij

Digitaal aanbod

Bekijk hier welke handige bronnen je allemaal online kunt gebruiken via de bibliotheek. Je kunt deze bronnen niet alleen in de bibliotheek zelf gebruiken, maar ook vanuit thuis. Inloggen doe je met je pasnummer en wachtwoord van je bibliotheekabonnement.

Digitaal aanbod │jongeren

Digitaal aanbod │volwassenen

Eenzaamheid


Door een gebeurtenis in je leven kan het gevoel van eenzaamheid ontstaan of toenemen. Eenzaamheid houden we vaak voor ons, we willen anderen niet 'tot last' zijn. Maar door met elkaar in gesprek te gaan, kom je erachter dat andere mensen misschien met dezelfde vragen zitten.

De bibliotheek helpt je onder meer met informatie, boeken, netwerken voor eenzame mensen en evenementen om met anderen in contact te komen.

Meer informatie over eenzaamheid

Juridische vragen

Rechtswinkel Zuidwest-Nederland biedt in Roosendaal en omstreken kosteloos juridisch advies aan. Een team van enthousiaste student-adviseurs en werkenden met een juridische achtergrond adviseert rechtzoekenden over uiteenlopende juridische vraagstukken.

Meer informatie over rechtshulp

Oekraïne

Er zijn inmiddels veel initiatieven op gang gekomen om Oekraïense vluchtelingen te helpen. Bijvoorbeeld om te lezen in hun eigen taal of om Nederlands te leren spreken. Hier vind je voorbeelden van deze initiatieven.

Meer informatie