Jongeren | 12-18 jaar

Nieuwe boeken 📚

LEES app | voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten

Vanaf 11 september 2023 is de gratis LEES app beschikbaar. Met de LEES app krijgen alle leerlingen, waaronder vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. De LEES app is een proef en voorlopig een jaar te downloaden. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om de app te kunnen downloaden.

Meer informatie

Lezen met dyslexie

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen. Kijk hier voor boeken die je makkelijker kunt lezen en karaokeboeken.

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws.

Naar Isdatechtzo.nl

Leren programmeren

In de CoderDojo in Bergen op Zoom en Roosendaal kunnen kinderen van
7 t/m 17 jaar gratis leren programmeren,
3D printen, ontwerpen en nog veel meer.

Lees meer over de CoderDojo

Zoek en vind historische info

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften.

Naar Delpher.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken.

Naar Werkstuk & Spreekbeurt

Theorie-examen oefenen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun
je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Digidingen-desk

Ben jij tussen de 14 en 21 jaar oud? Dan krijg je te maken met digitale zaken die je moet regelen bij verschillende organisaties. Bijvoorbeeld het aanvragen van je DigiD, het terugvragen van loonheffing van je bijbaan, en het regelen van studiefinanciering. Maar hoe pak je dit aan? Op Digidingen-desk vind je alle informatie die je nodig hebt. Je vindt per thema stappenplannen, video’s en tips die jou op weg helpen!

Ga naar Digidingen-desk