Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 87)

• Geheugenhuis Oudenbosch Bekijk details

4 oktober 2022

Er is ontzettend veel informatie over dementie te vinden, maar binnen iedere gemeente is het ondersteuningsaanbod rondom dementie en het individueel geheugen anders ingericht. Dit kan verwarrend zijn wanneer je informatie wilt inwinnen. Bij de Bibliotheek West-Brabant is er daarom één plaats ingericht waar alle informatie en organisaties samenkomen: het Geheugenhuis Oudenbosch.

• Basiscursus Rekenen Bekijk details

16 september 2022

Iedereen komt dagelijks situaties tegen waarbij getallen en rekenvaardigheden een rol spelen. Voor een aantal mensen is rekenen een automatisme, maar voor heel veel mensen is rekenen helemaal niet zo vanzelfsprekend.

• Expositie 'Droom je toekomst' Bekijk details

14 september 2022

Het kunnen lezen en schrijven is belangrijk voor je toekomst en voor het vinden van een baan die bij je past. Wanneer je niet voldoende taalvaardig bent, kun je je talenten onvoldoende benutten.

• Optimale website ervaring? Leeg je browser cache! Bekijk details

12 augustus 2022

Onlangs kreeg onze website een upgrade. Door deze upgrade kan het zijn dat onze catalogus niet juist wordt weergeven. Hier lees je hoe je dit op kunt lossen.

• Bibliotheeksysteem krijgt een upgrade Bekijk details

22 juli 2022

Op maandag en dinsdag (1 en 2 augustus) krijgt ons bibliotheeksysteem een upgrade. Wat betekent dit voor jou?

• Iedereen jonger dan 18 jaar gratis lid van de bibliotheek Bekijk details

19 juli 2022

Weet jij het al? Iedereen jonger dan 18 jaar kan gratis lid worden van de bieb! Bij de Bibliotheek West-Brabant was dit al het geval, omdat we het belangrijk vinden dat alle kinderen en jongeren in West-Brabant toegang hebben tot onze collectie. Lezen is namelijk enorm belangrijk voor je ontwikkeling. Ben jij jonger dan 18 jaar en nog geen lid? Kom dan snel langs met je ouder/verzorger bij een bibliotheek bij jou in de buurt.

• Walk&Talk 1 augustus in Bergen op Zoom Bekijk details

19 juli 2022

Wat jij weet kan anderen inspireren. Jong, oud, ervaren of nieuw op de arbeidsmarkt, iedereen weet iets of kan iets waar een ander niet aan denkt. Tijdens de bijeenkomsten van Walk&Talk ontmoet je andere werkzoekenden. Je wisselt tips uit en praat met elkaar over van alles wat bij werk zoeken hoort.

• Walk&Talk 18 juli in bibliotheek in Roosendaal Bekijk details

5 juli 2022

• Jamsessie De nieuwe blick Bekijk details

5 juli 2022

Aanstaande vrijdagmiddag 8 juli is er live muziek, dans en spoken word in de bibliotheek in Roosendaal voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar.

• Walk&Talk 4 juli in bibliotheek in Bergen op Zoom Bekijk details

21 juni 2022