Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 20)

• Zomerleeskaart 2020

28 juli 2020

Deze zomer hebben we weer een Zomerleeskaart. Als je alle vakjes van de kaart ingekleurd hebt dan kun je in jouw bibliotheek een zonneklep ophalen!

Bekijk details van Zomerleeskaart 2020

• VakantieBieb 2020: Een zomer vol verhalen

25 juni 2020

Van 1 juli tot en met 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kun je deze zomer naast het lezen van e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleef je een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en ook niet-leden van de Bibliotheek!

Bekijk details van VakantieBieb 2020: Een zomer vol verhalen

• Taalhuis en Taalpunt spreekuren weer opgestart

19 juni 2020

Onze Taalhuis en Taalpunt spreekuren zijn sinds deze week weer opgestart in Bergen op Zoom, Roosendaal en Zevenbergen.

Bekijk details van Taalhuis en Taalpunt spreekuren weer opgestart

• Opening vestiging Halsteren

11 juni 2020

Naast onze kernvestigingen gaan nu ook onze andere vestigingen langzaam open. De eerste locatie gaat op vrijdag 12 juni open in Halsteren.

Bekijk details van Opening vestiging Halsteren

• Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw

26 mei 2020

Op dit moment zijn enkel onze kernvestigingen open. Voor de reserveringen die geplaatst zijn in onze overige afhaallocaties in Roosendaal en Wouw geldt voor nu dat de boeken opgehaald kunnen worden in de kernvestiging in Roosendaal.

Bekijk details van Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw

• Cadeautje voor al onze leden

25 mei 2020

Onze fysieke vestigingen zijn ongeveer twee maanden gesloten geweest. Hoewel onze leden online e-books en luisterboeken konden downloaden, was het niet mogelijk om papieren boeken te lenen. Daarom compenseren wij al onze leden, door hun abonnement twee maanden gratis te verlengen.

Bekijk details van Cadeautje voor al onze leden

• Heropening Kernvestigingen

15 mei 2020

Bibliotheek West-Brabant heeft op 11 mei haar eerste kernvestiging in Roosendaal geopend. Het openen van de bibliotheken betekent op dit moment dat er enkel boeken gehaald en gebracht kunnen worden. Vanaf volgende week zullen alle andere kernvestigingen ook op deze manier geopend worden. De servicepunten en haal- & brengpunten blijven voorlopig gesloten.

Bekijk details van Heropening Kernvestigingen

• Bibliotheek West-Brabant is gesloten tot en met 20 mei

24 april 2020

In lijn met de verscherpte maatregelen van het RIVM rondom het coronavirus, zijn alle vestigingen, servicepunten en haal- en brengpunten van Bibliotheek West-Brabant tot en met in ieder geval 20 mei gesloten. Ook zijn al onze activiteiten tot 1 juni geannuleerd, of verplaatst naar een later moment.

Bekijk details van Bibliotheek West-Brabant is gesloten tot en met 20 mei

• Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

8 april 2020

Bibliotheek West-Brabant heropent vanaf 11 mei gefaseerd de deuren voor het halen en brengen van boeken. Als eerste zal Bibliotheek Roosendaal op 11 mei tussen 12.00 en 15.00 uur geopend worden. De kernvestigingen in Bergen op Zoom, Halsteren, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen en Zevenbergen volgen zo snel mogelijk. Alle servicepunten en haal- & brengpunten blijven gesloten.

Bekijk details van Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

• ThuisBieb

6 april 2020

De gebouwen zijn misschien gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. De ThuisBieb-app bevat 100 e-books voor iedereen – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Met de ThuisBieb steken de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem in deze onzekere tijd.

Bekijk details van ThuisBieb