Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Resultaat 1 - 10 (van 97)

• Digi-Taalhuis Bergen op Zoom gecertificeerd met een 8! Bekijk details

7 februari 2023

De Bibliotheek West-Brabant vindt het belangrijk dat iedereen zich een leven lang kan ontwikkelen. Daarom zijn wij een van de partners van het Digi-Taalhuis, een samenwerkingsverband van verschillende doorverwijzers en cursusaanbieders op het gebied van verbetering van taal- en digitale vaardigheden. Maandag 6 februari werd het Digi-Taalhuis Bergen op Zoom geprezen om haar werk: als eerste Digi-Taalhuis van West-Brabant ontving zij een certificering met het cijfer 8!

• Hoe maak je lezen leuk? | Workshop over lezen met een leesbeperking Bekijk details

6 februari 2023

Lezen is leuk. Ook als je slecht ziet, blind bent of dyslexie hebt.

• STAP-spreekuur Bekijk details

6 februari 2023

De overheid stelt een subsidie van € 1.000,- beschikbaar om een cursus of opleiding te kunnen volgen. Wil je graag gebruik maken van dit STAP-budget maar kom je er niet helemaal uit? Meld je dan aan voor het STAP-spreekuur in de bibliotheek in Roosendaal.

• Vernieuwde agenda | Al onze activiteiten overzichtelijker in beeld Bekijk details

1 februari 2023

Misschien heb je het al gezien in onze agenda. Als je jezelf aanmeldt voor een activiteit van de Bibliotheek West-Brabant gaat het aanmelden anders dan je gewend bent. In de vernieuwde agenda kun je activiteiten makkelijker opzoeken en zie je duidelijk waar en wanneer een activiteit plaatsvindt. Je kunt je inschrijven zonder een account of wachtwoorden. Wel zo handig!

• MediaLab Bekijk details

6 januari 2023

MediaLab heeft een open karakter. Je kunt er terecht om zelf te experimenteren en te leren omgaan met technieken en middelen. Je ontmoet anderen met gedeelde interesses!

• Kenny Anders en taalcursisten rappen over laaggeletterdheid Bekijk details

14 december 2022

De Bergse rapper Kenny Anders schreef samen met zeven dappere cursisten van de Taaloefengroepen en Klik&Tik-cursus een rap over laaggeletterd zijn. Bij een zelfgeschreven lied hoort natuurlijk een videoclip, welke vanaf nu te zien is!

• NIEUW: Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek van Zevenbergen Bekijk details

1 december 2022

Op woensdag 30 november openden directeur van de Bibliotheek West-Brabant Roos Herman en wethouder Pauline Joosten van Gemeente Moerdijk het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Zevenbergen.

• Feestelijke opening Informatiepunt Digitale Overheid Rucphen Bekijk details

15 november 2022

Op maandag 14 november kwamen de Bibliotheek West-Brabant, medewerkers van verschillende welzijnsorganisaties en wethouder René Lazeroms van de gemeente Rucphen samen om het nieuwe Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek van Rucphen officieel te openen. De aanwezigen kregen, onder het genot van koffie, thee en wat lekkers, alles te horen over wat het IDO voor de inwoners van Rucphen kan betekenen en hoe mensen bij de bibliotheek kunnen werken aan hun digitale vaardigheden.

• Senioren Reisloket Bekijk details

11 november 2022

Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en probeer gratis het openbaar vervoer. Bij het Reisloket kun je terecht met al je praktische vragen over het openbaar vervoer of een persoonlijk reisadvies.

• NIEUW: Informatiepunt Digitale Overheid in Steenbergen Bekijk details

3 november 2022

Het Informatiepunt Digitale Overheid komt nog dichterbij! Vanaf 3 november kun je ook in de bibliotheek van Steenbergen terecht met al jouw vragen over de digitale overheid.

Paginanavigatie