Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 14)

• Cadeautje voor al onze leden

25 mei 2020

Onze fysieke vestigingen zijn ongeveer twee maanden gesloten geweest. Hoewel onze leden online e-books en luisterboeken konden downloaden, was het niet mogelijk om papieren boeken te lenen. Daarom compenseren wij al onze leden, door hun abonnement twee maanden gratis te verlengen.

Bekijk details van Cadeautje voor al onze leden

• Heropening Kernvestigingen

15 mei 2020

Bibliotheek West-Brabant heeft op 11 mei haar eerste kernvestiging in Roosendaal geopend. Het openen van de bibliotheken betekent op dit moment dat er enkel boeken gehaald en gebracht kunnen worden. Vanaf volgende week zullen alle andere kernvestigingen ook op deze manier geopend worden. De servicepunten en haal- & brengpunten blijven voorlopig gesloten.

Bekijk details van Heropening Kernvestigingen

• Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

8 april 2020

Bibliotheek West-Brabant heropent vanaf 11 mei gefaseerd de deuren voor het halen en brengen van boeken. Als eerste zal Bibliotheek Roosendaal op 11 mei tussen 12.00 en 15.00 uur geopend worden. De kernvestigingen in Bergen op Zoom, Halsteren, Hoogerheide, Oudenbosch, Rijsbergen, Rucphen, Steenbergen en Zevenbergen volgen zo snel mogelijk. Alle servicepunten en haal- & brengpunten blijven gesloten.

Bekijk details van Bibliotheek West-Brabant gefaseerd open vanaf 11 mei

• ThuisBieb

6 april 2020

De gebouwen zijn misschien gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. De ThuisBieb-app bevat 100 e-books voor iedereen – ook voor mensen die géén lid zijn van de Bibliotheek. De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Met de ThuisBieb steken de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem in deze onzekere tijd.

Bekijk details van ThuisBieb

• Poll over digitale zaken

6 april 2020

Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt?

Bekijk details van Poll over digitale zaken

• Berenjacht

3 april 2020

Ook wij doen mee aan de berenjacht. Bij onze vestigingen in Oudenbosch, Roosendaal, Steenbergen, Zevenbergen, Bergen op Zoom en Hoogerheide zijn ook beren te vinden. Kijk hieronder voor allemaal leuke tips die te maken hebben met de leuke berenroute die je nu kunt lopen. Houd bij het lopen van de route uiteraard wel rekening met RIVM richtlijnen. Zo blijft het voor iedereen leuk en veilig!

Bekijk details van Berenjacht

• Online Taalhuis

20 maart 2020

Aangezien alle Bibliotheken in Nederland de komende tijd gesloten zijn, heeft Bibliotheek Groningen een Online Taalhuis opgezet. Alle mensen die naar de Bibliotheken komen om te oefenenen met de Nederlandse taal hoeven dus niet te stoppen met oefenen. Met behulp van filmpjes op Youtube worden verschillende tips gegeven voor hoe je kunt blijven oefenen met de Nederlandse taal.

Bekijk details van Online Taalhuis

• Veelgestelde vragen rondom COVID-19 & nieuwe website

19 maart 2020

Naar aanleiding van het coronavirus en de tijdelijke sluiting van onze vestigingen, servicepunten en haal- en brengpunten, ontvangen wij veel vragen van onze leden. Ook zijn wij sinds januari 2020 Bibliotheek West-Brabant. Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat zijn gefuseerd. Dit betekent dat we zijn overgegaan naar een nieuw bibliotheeksysteem. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Bekijk details van Veelgestelde vragen rondom COVID-19 & nieuwe website

• Online boeken voor iedereen

17 maart 2020

Tot en met 6 april zijn helaas al onze vestigingen gesloten. Online hebben we echter nog wel een breed aanbod van boeken! Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ​Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn.

Bekijk details van Online boeken voor iedereen

• Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

10 maart 2020

Vanwege de RIVM-richtlijnen rondom het Coronavirus kunnen kinderen de komende weken niet naar school. Hier wat leuke tips om deze dagen mee door te komen en ook nog iets te leren!

Bekijk details van Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten