Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 34)

• Winnaar NS Publieksprijs 2021 Bekijk details

19 november 2021

De leden van de NS Publieksprijs Leesclub gingen afgelopen weken met de trein op pad om Saskia Noort, Michel van Egmond & Antoinnette Scheulderman, Lale Gül, Jan Dijkgraaf & Martien Meiland, Kees Hulst (Hendrik Groen) en Maike Meijer het hemd van het lijf te vragen over hun boek. Om te kunnen komen tot de verkiezing van het Boek van het Jaar.

Bekijk details van Winnaar NS Publieksprijs 2021

• Walk&Talk 6 december in Bergen op Zoom Bekijk details

18 november 2021

Tijdens deze Walk&Talk gaan we aan de slag met de workshop 'Wat wil je nou eigenlijk?' Van welk werk zou je blij worden en energie krijgen? Vind je het lastig om keuzes te maken en weet je niet goed wat bij jou past? Dan is deze workshop iets voor jou!

Bekijk details van Walk&Talk 6 december in Bergen op Zoom

• CoderDojo zoekt vrijwilligers! Bekijk details

7 november 2021

Vind je het leuk om kinderen tussen de 7 en 17 jaar te begeleiden met hun reis door de digitale wereld? Wil je kinderen inspireren en helpen beter voorbereid te zijn op de toekomst? Dan is vrijwilliger worden bij CoderDojo in Roosendaal iets voor jou!

Bekijk details van CoderDojo zoekt vrijwilligers!

• Walk&Talk 15 november in Roosendaal Bekijk details

4 november 2021

Tijdens deze Walk&Talk is het thema: werken via een uitzendbureau, hoe werkt dat? Maneou de Veer van Start People is te gast. Veel werkzoekenden hebben een bepaald beeld bij het werken via een uitzendbureau.

Bekijk details van Walk&Talk 15 november in Roosendaal

• Podcast De Boekenvreters! Bekijk details

3 november 2021

In de praktijk blijkt dat kinderen heel goed kunnen vertellen over de boeken die zij lezen. Zo ontstaan leuke verhalen waarmee zij ook hun leeftijdsgenoten kunnen inspireren.

Bekijk details van Podcast De Boekenvreters!

• Boekenproeverij met Han van Midden Bekijk details

1 november 2021

In de maand november is er de landelijke actie 'Nederland Leest'. Een mooie gelegenheid om weer een Boekenproeverij te organiseren. Deze keer hebben we als hoofdgast niemand minder dan de burgemeester van Roosendaal Han van Midden. Hij heeft zijn top 10 al ingeleverd, al waren dit, volgens zijn secretaresse, stuk voor stuk boeken die in zijn top 3 kunnen staan. De boekenproeverij zit inmiddels vol, je kunt je niet meer aanmelden.

Bekijk details van Boekenproeverij met Han van Midden

• Ben jij werkzaam in het onderwijs? Bekijk details

25 oktober 2021

Speciaal voor medewerkers in het onderwijs organiseert het team Educatie 0-18 jaar op woensdagmiddag 3 november het symposium 'Ik ben leraar dus ik lees!' in de bibliotheek in Roosendaal. Niemand minder dan Jelle Jolles geeft tijdens het symposium een lezing. Hij gaat in op de leesbevordering 'lezen is essentieel voor ontplooiing'.

Bekijk details van Ben jij werkzaam in het onderwijs?

• Fotoexposities Coming Out Day Bekijk details

15 oktober 2021

De Bibliotheek West-Brabant besteedt met twee exposities aandacht aan Coming Out Day.

Bekijk details van Fotoexposities Coming Out Day

• Senioren Reisloket Bekijk details

15 oktober 2021

Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en probeer gratis het openbaar vervoer. Bij het Reisloket kun je terecht met al je praktische vragen over het openbaar vervoer of een persoonlijk reisadvies.

Bekijk details van Senioren Reisloket

• Winnaar Hebban Debuutprijs 2021 Bekijk details

29 september 2021

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en Young Adult.

Bekijk details van Winnaar Hebban Debuutprijs 2021