Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 48)

• Ben jij werkzaam in het onderwijs? Bekijk details

25 oktober 2021

Speciaal voor medewerkers in het onderwijs organiseert het team Educatie 0-18 jaar op woensdagmiddag 3 november het symposium 'Ik ben leraar dus ik lees!' in de bibliotheek in Roosendaal. Niemand minder dan Jelle Jolles geeft tijdens het symposium een lezing. Hij gaat in op de leesbevordering 'lezen is essentieel voor ontplooiing'.

Bekijk details van Ben jij werkzaam in het onderwijs?

• Fotoexposities Coming Out Day Bekijk details

15 oktober 2021

De Bibliotheek West-Brabant besteedt met twee exposities aandacht aan Coming Out Day.

Bekijk details van Fotoexposities Coming Out Day

• Senioren Reisloket Bekijk details

15 oktober 2021

Bezoek het Reisloket voor informatie, advies en probeer gratis het openbaar vervoer. Bij het Reisloket kun je terecht met al je praktische vragen over het openbaar vervoer of een persoonlijk reisadvies.

Bekijk details van Senioren Reisloket

• Winnaar Hebban Debuutprijs 2021 Bekijk details

29 september 2021

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en Young Adult.

Bekijk details van Winnaar Hebban Debuutprijs 2021

• Kinderboekenweek: nieuwe videoclip Kinderen voor Kinderen Bekijk details

13 september 2021

Zing en dans mee met het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen: Worden wat je wil. Het liedje gaat erover dat je kunt worden wat je wil en over dat je het nu ook nog helemaal niet hoeft te weten.

Bekijk details van Kinderboekenweek: nieuwe videoclip Kinderen voor Kinderen

• Kenny Anders maakt nummer met laaggeletterden Bekijk details

10 september 2021

Naast dat de van oorsprong uit Bergen op Zoom afkomstige Kenny van Elteren muziek maakt, is hij ook afgestudeerd psycholoog. Deze combinatie kwam hem onlangs goed van pas. Want voor PopMonument ging Kenny een bijzondere samenwerking aan met de Bibliotheek West-Brabant in het kader van de Week van Lezen en Schrijven.

Bekijk details van Kenny Anders maakt nummer met laaggeletterden

• Festival Op de grens Bekijk details

30 augustus 2021

Op 10, 11 en 12 september a.s. vindt het jaarlijks terugkerende Festival Op de grens plaats in de Roosendaalse binnenstad. Natuurlijk doet de Bibliotheek West-Brabant ook dit jaar weer mee.

Bekijk details van Festival Op de grens

• Gratis kookworkshops tijdens de Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

23 augustus 2021

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (6 tot en met 12 september) wordt er aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Tijdens deze week biedt Bibliotheek West-Brabant leuke, gezamenlijke kookworkshops aan. Deelnemers worden uitgenodigd om met buren, een vriend of collega een werelds gerecht te maken. Gedurende de kookworkshop kunnen deelnemers de hulp inroepen van taalcursisten van de Bibliotheek West-Brabant om het gerecht klaar te maken.

Bekijk details van Gratis kookworkshops tijdens de Week van Lezen en Schrijven

• Lezing Supermarktsurvival door Teun van de Keuken: volg het online Bekijk details

14 augustus 2021

Dinsdag 7 september om 19:30 uur organiseert de Bibliotheek West-Brabant een gratis lezing door Teun van de Keuken over zijn boek de Supermarktsurvivalgids in de bibliotheek in Roosendaal. Teun van de Keuken deelt zijn kennis over de voedselindustrie en de verkooptechnieken van supermarkten met jou, zodat je niet meer met onzinproducten thuis komt. De lezing is ook online te volgen.

Bekijk details van Lezing Supermarktsurvival door Teun van de Keuken: volg het online

• Cursus Presenteer jezelf Bekijk details

12 augustus 2021

De Bibliotheek West-Brabant biedt de gratis cursus 'Presenteer jezelf' aan. In vier sessies leer je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je jezelf en jouw kwaliteiten kunt presenteren in een video. Zodat je beter opvalt tijdens een sollicitatie.

Bekijk details van Cursus Presenteer jezelf