Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 9 februari gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!

Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 22)

• Opening vestiging Halsteren

11 juni 2020

Naast onze kernvestigingen gaan nu ook onze andere vestigingen langzaam open. De eerste locatie gaat op vrijdag 12 juni open in Halsteren.

Bekijk details van Opening vestiging Halsteren

• Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw

26 mei 2020

Op dit moment zijn enkel onze kernvestigingen open. Voor de reserveringen die geplaatst zijn in onze overige afhaallocaties in Roosendaal en Wouw geldt voor nu dat de boeken opgehaald kunnen worden in de kernvestiging in Roosendaal.

Bekijk details van Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw

• Cadeautje voor al onze leden

25 mei 2020

Onze fysieke vestigingen zijn ongeveer twee maanden gesloten geweest. Hoewel onze leden online e-books en luisterboeken konden downloaden, was het niet mogelijk om papieren boeken te lenen. Daarom compenseren wij al onze leden, door hun abonnement twee maanden gratis te verlengen.

Bekijk details van Cadeautje voor al onze leden

• Heropening Kernvestigingen

15 mei 2020

Bibliotheek West-Brabant hanteert aangepaste openingstijden in al haar vestigingen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de Vereniging Openbare Bibliotheken. De servicepunten en haal- & brengpunten blijven voorlopig gesloten.

Bekijk details van Heropening Kernvestigingen

• Poll over digitale zaken

6 april 2020

Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt?

Bekijk details van Poll over digitale zaken

• Online Taalhuis

20 maart 2020

Aangezien alle Bibliotheken in Nederland de komende tijd gesloten zijn, heeft Bibliotheek Groningen een Online Taalhuis opgezet. Alle mensen die naar de Bibliotheken komen om te oefenenen met de Nederlandse taal hoeven dus niet te stoppen met oefenen. Met behulp van filmpjes op Youtube worden verschillende tips gegeven voor hoe je kunt blijven oefenen met de Nederlandse taal.

Bekijk details van Online Taalhuis

• Online boeken voor iedereen

17 maart 2020

Tot en met 6 april zijn helaas al onze vestigingen gesloten. Online hebben we echter nog wel een breed aanbod van boeken! Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ​Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn.

Bekijk details van Online boeken voor iedereen

• Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

10 maart 2020

Vanwege de RIVM-richtlijnen rondom het Coronavirus kunnen kinderen de komende weken niet naar school. Hier wat leuke tips om deze dagen mee door te komen en ook nog iets te leren!

Bekijk details van Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

• Nieuwe abonnementen

27 februari 2020

Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat zijn sinds 1 januari 2020 gefuseerd en gaan samen verder als: de Bibliotheek West-Brabant. Dit betekent dat we vanaf 1 april 2020 nieuwe abonnementen aanbieden. We hebben het makkelijk gemaakt voor je, want je kunt voortaan kiezen uit twee verschillende abonnementen. Vanaf 1 april betaal je bij ons ook geen boetes meer. En nee, dit is geen 1 april grap!

Bekijk details van Nieuwe abonnementen

• VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

30 oktober 2019

Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten.

Bekijk details van VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant