Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 11 - 19 (van 19)

• Poll over digitale zaken

6 april 2020

Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt?

Bekijk details van Poll over digitale zaken

• Online Taalhuis

20 maart 2020

Aangezien alle Bibliotheken in Nederland de komende tijd gesloten zijn, heeft Bibliotheek Groningen een Online Taalhuis opgezet. Alle mensen die naar de Bibliotheken komen om te oefenenen met de Nederlandse taal hoeven dus niet te stoppen met oefenen. Met behulp van filmpjes op Youtube worden verschillende tips gegeven voor hoe je kunt blijven oefenen met de Nederlandse taal.

Bekijk details van Online Taalhuis

• Veelgestelde vragen rondom COVID-19 & nieuwe website

19 maart 2020

Naar aanleiding van het coronavirus en de tijdelijke sluiting van onze vestigingen, servicepunten en haal- en brengpunten, ontvangen wij veel vragen van onze leden. Ook zijn wij sinds januari 2020 Bibliotheek West-Brabant. Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat zijn gefuseerd. Dit betekent dat we zijn overgegaan naar een nieuw bibliotheeksysteem. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden.

Bekijk details van Veelgestelde vragen rondom COVID-19 & nieuwe website

• Online boeken voor iedereen

17 maart 2020

Tot en met 6 april zijn helaas al onze vestigingen gesloten. Online hebben we echter nog wel een breed aanbod van boeken! Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ​Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn.

Bekijk details van Online boeken voor iedereen

• Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

10 maart 2020

Vanwege de RIVM-richtlijnen rondom het Coronavirus kunnen kinderen de komende weken niet naar school. Hier wat leuke tips om deze dagen mee door te komen en ook nog iets te leren!

Bekijk details van Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

• Nieuwe abonnementen

27 februari 2020

Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat zijn sinds 1 januari 2020 gefuseerd en gaan samen verder als: de Bibliotheek West-Brabant. Dit betekent dat we vanaf 1 april 2020 nieuwe abonnementen aanbieden. We hebben het makkelijk gemaakt voor je, want je kunt voortaan kiezen uit twee verschillende abonnementen. Vanaf 1 april betaal je bij ons ook geen boetes meer. En nee, dit is geen 1 april grap!

Bekijk details van Nieuwe abonnementen

• VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

30 oktober 2019

Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten.

Bekijk details van VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

• Nieuwe update E-booksapp

5 april 2019

Er is een nieuwe update voor de E-booksapp voor iOS en Android apparaten beschikbaar. Aan de app zijn nieuwe features toegevoegd.

Bekijk details van Nieuwe update E-booksapp

• Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst

1 februari 2019

Op 21 januari 2019 hebben de directeur/bestuurder van Bibliotheek VANnU, Frédérique Assink-Aben, en de directeur/bestuurder van Bibliotheek Het Markiezaat, Harry van der Klink, een intentieovereenkomst ondertekend.

Bekijk details van Bibliotheken VANnU en Het Markiezaat tekenen intentieovereenkomst