Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen zijn wij minimaal tot en met 28 april gesloten, maar de AfhaalBieb is open. Kijk hier voor de openingstijden!
LET OP: De AfhaalBieb is gesloten op Koningsdag (dinsdag 27 april, alle vestigingen behalve Dinteloord, Kruisland en Nieuw-Vossemeer).


Online kun je blijven lezen via www.onlinebibliotheek.nl en blijven leren via onze online activiteiten.

Kijk hier voor de Corona maatregelen.

Nieuws

Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 21)

 • Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw Bekijk details

  26 mei 2020

  Op dit moment zijn enkel onze kernvestigingen open. Voor de reserveringen die geplaatst zijn in onze overige afhaallocaties in Roosendaal en Wouw geldt voor nu dat de boeken opgehaald kunnen worden in de kernvestiging in Roosendaal.

  Bekijk details van Ophalen reserveringen Roosendaal en Wouw

 • Cadeautje voor al onze leden Bekijk details

  25 mei 2020

  Onze fysieke vestigingen zijn ongeveer twee maanden gesloten geweest. Hoewel onze leden online e-books en luisterboeken konden downloaden, was het niet mogelijk om papieren boeken te lenen. Daarom compenseren wij al onze leden, door hun abonnement twee maanden gratis te verlengen.

  Bekijk details van Cadeautje voor al onze leden

 • Heropening Kernvestigingen Bekijk details

  15 mei 2020

  Bibliotheek West-Brabant hanteert aangepaste openingstijden in al haar vestigingen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en de Vereniging Openbare Bibliotheken. De servicepunten en haal- & brengpunten blijven voorlopig gesloten.

  Bekijk details van Heropening Kernvestigingen

 • Poll over digitale zaken Bekijk details

  6 april 2020

  Aangezien we nu zowel thuis werken als thuis onze vrije tijd doorbrengen, moet je waarschijnlijk meer dan normaal het een en ander digitaal gebruiken en regelen. Dit kan soms best een uitdaging zijn. Daarom stellen we de volgende vraag: Zijn er digitale zaken waar je tegenaan loopt?

  Bekijk details van Poll over digitale zaken

 • Online Taalhuis Bekijk details

  20 maart 2020

  Aangezien alle Bibliotheken in Nederland de komende tijd gesloten zijn, heeft Bibliotheek Groningen een Online Taalhuis opgezet. Alle mensen die naar de Bibliotheken komen om te oefenenen met de Nederlandse taal hoeven dus niet te stoppen met oefenen. Met behulp van filmpjes op Youtube worden verschillende tips gegeven voor hoe je kunt blijven oefenen met de Nederlandse taal.

  Bekijk details van Online Taalhuis

 • Online boeken voor iedereen Bekijk details

  17 maart 2020

  Tot en met 6 april zijn helaas al onze vestigingen gesloten. Online hebben we echter nog wel een breed aanbod van boeken! Als lid van de Bibliotheek kun je altijd online boeken lezen en beluisteren. Gezien de bijzondere situatie de komende weken vanwege COVID-19 hebben we ook wat leuks voor iedereen die geen lid van de Bibliotheek is! ​Er zijn namelijk extra veel nieuwe luisterboeken toegevoegd, die ook voor niet-leden toegankelijk zijn.

  Bekijk details van Online boeken voor iedereen

 • Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten Bekijk details

  10 maart 2020

  Vanwege de RIVM-richtlijnen rondom het Coronavirus kunnen kinderen de komende weken niet naar school. Hier wat leuke tips om deze dagen mee door te komen en ook nog iets te leren!

  Bekijk details van Speeltips voor als je kinderen de komende dagen thuis zitten

 • Nieuwe abonnementen Bekijk details

  27 februari 2020

  Bibliotheek VANnU en Bibliotheek Het Markiezaat zijn sinds 1 januari 2020 gefuseerd en gaan samen verder als: de Bibliotheek West-Brabant. Dit betekent dat we vanaf 1 april 2020 nieuwe abonnementen aanbieden. We hebben het makkelijk gemaakt voor je, want je kunt voortaan kiezen uit twee verschillende abonnementen. Vanaf 1 april betaal je bij ons ook geen boetes meer. En nee, dit is geen 1 april grap!

  Bekijk details van Nieuwe abonnementen

 • VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant Bekijk details

  30 oktober 2019

  Op 1 januari 2020 fuseren Bibliotheek VANnU en Het Markiezaat. De nieuwe organisatie gaat de Bibliotheek West-Brabant heten.

  Bekijk details van VANnU en Het Markiezaat fuseren tot de Bibliotheek West-Brabant

 • Nieuwe update E-booksapp Bekijk details

  5 april 2019

  Er is een nieuwe update voor de E-booksapp voor iOS en Android apparaten beschikbaar. Aan de app zijn nieuwe features toegevoegd.

  Bekijk details van Nieuwe update E-booksapp