DigiWegwijs

Onderwerpen DigiWegwijs

De online Bibliotheek

Wist je dat bijna 30.000 e-books en meer dan 4000 luisterboeken te leen zijn via de online Bibliotheek? Maar hoe gebruik je de online Bibliotheek eigenlijk?  

MediaLab

Experimenteer met nieuwe media (apparatuur) in het MediaLab. In diverse workshops kun je aan de slag gaan met bijvoorbeeld een 3D printer of het programmeren van je eigen robot of game.

Aanmelden nieuwsbrief DigiWegwijs

Met de nieuwsbrief DigiWegwijs ben je als eerste op de hoogte van activiteiten van de bibliotheek over de digitale wereld. Zoals experimenten en activiteiten waar je gratis aan mee kunt doen. Maar ook handige en leuke tips, apps, weetjes en andere zaken over de digitale wereld. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief die elke 2 maanden verschijnt.

Aanmelden nieuwsbrief DigiWegwijs

Smartphone fotografie

Tegenwoordig worden bijna alle foto's gemaakt met de mobiele telefoon. Maar wat moet je juist wel en niet doen om goed te fotograferen met je smartphone? 

Kind en beeldscherm

Kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ naar hun favoriete filmpje of app snel te vinden. Maar om er wijs mee om te gaan, is begeleiding nodig.

Gamen

Gamen is verslavend, maar wist je dat er ook positieve effecten zijn? Gaming bevordert de creativiteit, het ruimtelijk inzicht en zelfs sociale intelligentie.

Online privacy

Op het internet is tegenwoordig nog maar weinig privé. We liken, taggen en chatten wat af. We staan daarbij niet altijd stil bij het feit dat alles wat je online zet, te achterhalen is.  

Sterke wachtwoorden

Goede wachtwoorden voorkomen dat er digitaal bij jou wordt ingebroken. Maar hoe maak je nu zo'n sterk wachtwoord?

Cybercriminaliteit

Cybercriminelen houden je online in de gaten, ook als je op vakantie bent. Gelukkig kun je daar zelf makkelijk iets tegen doen.

Fake News

Fake news of nepnieuws is bewust onjuiste informatie als nieuws in verschillende vormen verspreiden. Maar hoe herken je Fake News eigenlijk en hoe ga je ermee om?

Alles over 3D printen

Wist jij dat 3D printers voedsel kunnen printen? Of huizen? De opmars van 3D printen is al een tijdje aan de gang. Ook jij kunt aan de slag met 3D printen bij de bibliotheek!

Meer leren over 3D printen

Webinar Veilig online op vakantie

De Bibliotheek West-Brabant verzorgde in samenwerking met de politie een gratis webinar over Veilig online op vakantie gaan. Politieagent Christiaan van den Berg, van de afdeling cybercrime van Politie Zeeland West-Brabant, vertelde alles over dit thema en gaf uitleg over veilig online surfen en deelde tips hoe je wifinetwerken en social media veilig op vakantie gebruikt.