DigiWegwijs

Onderwerpen DigiWegwijs

De Online Bibliotheek

Wist je dat bijna 30.000 e-books en meer dan 4000 luisterboeken te leen zijn via de Online Bibliotheek? Maar hoe gebruik je de Online Bibliotheek eigenlijk?  

MediaLab

Experimenteer met nieuwe media (apparatuur) in het MediaLab. In diverse workshops kun je aan de slag gaan met bijvoorbeeld een 3D printer of het programmeren van je eigen robot of game.

Smartphone Fotografie

Tegenwoordig worden bijna alle foto's gemaakt met de mobiele telefoon. Maar wat moet je juist wel en niet doen om goed te fotograferen met je smartphone? 

Kind en beeldscherm

Kinderen weten de weg in de ‘digitale wereld’ naar hun favoriete filmpje of app snel te vinden. Maar om er wijs mee om te gaan, is begeleiding nodig.

Gamen

Gamen is verslavend, maar wist je dat er ook positieve effecten zijn? Gaming bevordert de creativiteit, het ruimtelijk inzicht en zelfs sociale intelligentie.

Online Privacy

Op het internet is tegenwoordig nog maar weinig privé. We liken, taggen en chatten wat af. We staan daarbij niet altijd stil bij het feit dat alles wat je online zet, te achterhalen is.  

Veilig Online op Vakantie

Cybercriminelen houden je online in de gaten, ook als je op vakantie bent. Gelukkig kun je daar zelf makkelijk iets tegen doen.

Fake News

Fake news of nepnieuws is bewust onjuiste informatie als nieuws in verschillende vormen verspreiden. Maar hoe herken je Fake News eigenlijk en hoe ga je ermee om?

Rechtswinkel ZuidWest-Nederland

Rechtswinkel Zuidwest-Nederland is een stichting die je op weg helpt als je problemen hebt met het recht.

LinkedIn

LinkedIn is een online sociaal netwerk om zakelijke contacten te onderhouden. Maar hoe kun je LinkedIn nu zo goed mogelijk inzetten? 

Eenzaamheid

Je af en toe eenzaam voelen is heel normaal. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, maar hoe kun je het beste met eenzaamheid omgaan?

Aanmelden nieuwsbrief DigiWegwijs

Met de nieuwsbrief DigiWegwijs ben je als eerste op de hoogte van activiteiten van de bibliotheek over de digitale wereld. Zoals experimenten en activiteiten waar je gratis aan mee kunt doen. Maar ook handige en leuke tips, apps, weetjes en andere zaken over de digitale wereld. Je leest het allemaal in deze nieuwsbrief die elke 2 maanden verschijnt.

Aanmelden nieuwsbrief DigiWegwijs