Online Privacy

VPRO Tegenlicht: Digitale Detox

Filosoof Hans Schnitzler vertelt in deze uitzending van het tv-programma Tegenlicht over de serieuze dreiging van Big Tech. Maar tegelijkertijd laat hij ook voorbeelden zien van kansrijke initiatieven om het digitale domein uit de grip van de Big Tech-monopolisten te krijgen. Met alleen strengere regels gaan we het niet redden: onze eigen digitale mentaliteit moet broodnodig veranderen.

Bekijk hier de uitzending van VPRO Tegenlicht

Handige websites

Consumentenbond

 

Op de website van de Consumentenbond vind je handige tips over privacy op het internet.

Digitale Detox

Heb jij het gevoel dat je digitale persoonlijkheid je stilletjes uit handen glipt? Kijk dan hier wat je zelf kunt doen voor een betere 'digitale ik'.

Veilig internetten

 

Veilig internetten is een website waar je tips, tricks en praktische stap voor stap uitleg kunt vinden over hoe je veilig moet internetten.

Video's over Online Privacy

Wat deel je op Social Media?

Elke app heeft een prijs

Dit weet een ander van jou

Boeken over Online Privacy

Themabijeenkomst over 'Online Privacy'

Op 30 oktober 2020 heeft er een themabijeenkomst plaatsgevonden in de Bibliotheek in Roosendaal. Tijdens deze bijeenkomst heeft gastspreker Erik Reuvers, specialist digitale geletterdheid, het thema Online Privacy besproken. Hij behandelde het voorkomen van internetfraude, werken aan je online veiligheid en slim wachtwoorden verzinnen en beheren.

Lees hier de presentatie Online Privacy terug

Erik Reuvers