BoekStart

(Voor)lezen is leuk! Je kunt samen met je kind al vanaf heel jonge leeftijd spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met je baby en voor de taalontwikkeling van je kind.

BoekStartkoffertje
Bij BoekStart werken bibliotheek, gemeente en consultatiebureau samen.
Als je baby geboren is ontvangen je na ca. 3 maanden of bij de aangifte van je kind een brief van de gemeente met een waardebon. Met deze bon kun je een gratis BoekStartkoffertje ophalen bij de bibliotheek. In dit BoekStartkoffertje zit een knisperboekje, een boekje+cd met kinderliedjes, voorleestips en een boekenlegger. 
Het consultatiebureau besteedt ook aandacht aan BoekStart en het belang van voorlezen en je krijgt eventueel een nieuwe waardebon voor het BoekStartkoffertje.

BoekStartspaarkaart
Spaar jij al mee met de BoekStartspaarkaart voor leuke cadeautjes? Deze spaaractie is er speciaal voor kinderen t/m 3 jaar. Elke keer als je samen met je kindje in de bibliotheek minimaal één boekje leent, krijg je een sticker om op de BoekStartspaarkaart te plakken. Na 10 keer boeken lenen, ontvang je een cadeautje! Heeft je kindje weer 10 stickers verzameld? Dan ontvangen jullie nog een cadeautje! In de vestigingen in Bergen op Zoom, Hoogerheide, Oudenbosch, Roosendaal, Rucphen, Rijsbergen, Steenbergen en Zevenbergen vind je in de BoekStarthoek leuke baby- en dreumesboekjes. Of kijk bij de boeken voor peuters.

Gratis lid van de bibliotheek
Tot 18 jaar is je kind gratis lid van de bieb. Bij het ophalen van het BoekStartkoffertje wordt je kind automatisch lid van de bieb! Er zijn volop babyboekjes en opvoedingsboeken te leen in de bieb én onze collectie groeit met jouw kind mee. Wij geven je ook heel graag voorleestips.
Daarnaast zijn er volop activiteiten voor je kind, zoals de Peuter Parade.
Dus er valt een hoop samen te ontdekken in de bieb.

Ook in veel kinderopvanglocaties zijn inmiddels leeshoekjes ingericht en komen de kinderen volop in aanraking met boekjes en voorlezen.

Meer informatie en tips? Kijk op www.boekstart.nl