Peuter Parade

Welkom in de bieb!

Elke maand is er een Peuter Parade in de bibliotheken in Roosendaal, Hoogerheide, Steenbergen, Bergen op Zoom, Oudenbosch, Rijsbergen, Zevenbergen en Rucphen.
Kijk in de agenda voor de dagen en tijden!

Je kunt ook thuis genieten van de online Peuter Parade. Kijk hieronder voor de leukste peuterboeken, korte filmpjes met het verhaal, tips en leuke doe-opdrachten. Lees, praat en doe met ons mee!

Het grote slaapjesboek

De giraffen in hun slaapzak, de teckelbaby’s in hun twijfelaar en de nijlpaarden op de bank: als het nacht wordt, vallen alle dieren heerlijk in slaap in hun eigen bedje. Lees, praat en doe mee!  

 

Ik ben de koning

Schildpad weet niet wat hem overkomt: er ligt een kroon op zijn rug. Hij is de koning! Dat kan niet anders. Maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens. De kroon past iedereen! Wie is dan de echte koning...? Lees, praat en doe mee!  

 

Allemaal beestjes

In mei 2022 stond het boek 'Allemaal beestjes' centraal. Een boek met heel veel beestje!

Klik op de knop hieronder voor nog meer lees en doe tips over beestjes.

 

Dierentuin op stelten

Op het eerste gezicht lijkt dit een dierentuin als een andere. De dieren vervelen zich zelfs een beetje. Maar achter elke flap wacht een nieuwe verrassing. De olifant wordt een brandweerman, het nijlpaard een bodybuilder en de luiaard is zelfs een beruchte ninja. Maak je klaar voor een fantastisch avontuur in deze dierentuin op stelten! Lees, praat en doe mee!

 

Pip en Posy en de kerstboom

Pip en Posy versieren de kerstboom met allerlei lekkere dingen. Hoe kan het dat een tijdje later de boom helemaal leeg is? En waarom is Pip zo misselijk? 

Muk

Muk is een dalmatiër-pup. Je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefst zou hij nog véél meer stippen hebben! Een droldwaas avontuur van Muk, een hondje om van te houden.

Schermdiefje

Een meisje, met konijnenoren en een slurf, komt nieuw in de stad wonen en wil graag vrienden maken. Maar niemand let op haar. Alle dieren kijken alleen maar naar hun scherm. 

Beestje kom je op mijn feestje?

Mik is jarig. Er komen veel dieren op zijn feestje in de tuin: het roodborstje, het lieveheersbeestje en de egel. Maar dan komt de boze wesp. Zal hij het feestje verpesten?

Wat eet een miereneter?

Wat eet een miereneter? Dat vraagt de miereneter zich af wanneer hij trek heeft. Hij gaat langs bij allerlei andere dieren, op zoek naar het antwoord. Zal hij er uiteindelijk achter komen? Lees en doe mee!

Sinterklaas

Omdat zijn eigen schimmel van de trap gevallen is vraagt Sinterklaas Boer Boris of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…Lees, praat en doe mee!
 

De Hugo's

De Hugo’s zijn grappige eivormige figuurtjes, die er altijd hetzelfde uitzien. Ook denken en doen ze hetzelfde. Maar dat verandert als Rupert een oranje trui breit...

Ik wil de zon

Lucas verveelt zich. Hij heeft al met al zijn speelgoed gespeeld. Hij wil iets nieuws: de zon... Lucas klimt op het dak en haalt ze naar binnen. Maar hoe speel je eigenlijk met het weer?

Hup Herman!

Hangbuikzwijn Herman is een kei in wroeten en modderen, maar hij houdt niet van wedstrijdjes. Op een dag doet Herman tóch mee aan een wedstrijd, maar... wil hij eigenlijk wel winnen?

Feest met Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn op een feestje en mogen prijsjes knippen. Allebei hebben ze een muziekinstrument! Weer thuis aangekomen vindt mama het een goed idee als ze op zolder gezellig muziek gaan maken.

We hebben er een geitje bij

In het boek “We hebben er een geitje bij” is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Bekijk ons filmpje en ontdek hoe de dieren op hun eigen manier vertellen hoe blij ze zijn met de geboorte van het geitje.

Peuter Parade tijdens Media Ukkie Dagen

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 was 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet." Bekijk de livestream van deze Media Ukkie Dagen terug door op het filmpje te klikken!

Coco kan het!

De live stream van de Peuter Parade 'Coco kan het!' is al geweest. Dit boek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2021.  

Het Kleurenmonster

Bekijk ons filmpje over het boek 'Het Kleurenmonster' en lees het boek over het spannende, leuke, blije, verdrietige, boze en verliefde Kleurenmonster.

Heb jij misschien olifant gezien?

Wil je samen met ons aan de slag met het boek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’  Als we olifant kunnen vinden, mag jij hem alles vragen. 

Voorleesboeken