PeuterParade

Petra

Petra is een prachtige, dappere berg.
Of is ze een steen?
Nee, ze lijkt toch meer op een glad en glanzend ei.
Dan gooit een vogel haar uit het nest en belandt ze in het water.
Petra wordt een eiland.
Of toch een coole steen?

Lees, praat en doe mee!

Dat is MIJN bloem!

Eekhoorn is zo blij! Het is lente en er bloeit een perfecte bloem.  Eekhoorn heeft besloten dat het ZIJN bloem is. Na wat er in de herfst met de blaadjes is gebeurd, ze waren allemaal weg, neemt Eekhoorn nu geen enkel risico... Hij moet zijn bloem beschermen, samen met zijn vriendje Vogel...

Lees, praat en doe mee!

De zon achterna

In een prachtige wereld vol zonnebloemen, zaaiers en blauwe kamers zoekt een jongetje zijn weg naar het licht. Tijdens zijn reis naar de zon ontdekt hij hoe warm ze is en hoeveel vreugde ze brengt. Dat wil hij ook. Dus besluit hij de zon achterna te gaan. Maar is zij wel de enige die schijnt? 

Lees, praat en doe mee!

Mama te koop!

Mama stopt maar niet met bellen. En daar heeft Casper genoeg van! Hij wil zijn moeder verkopen. Misschien voor een lekkere pot snoep ofzo. Maar kan hij eigenlijk wel zonder haar…?  

Lees, praat en doe mee!

Het lammetje dat een varken is

In de wei grazen de schapen in hun mooie, witte trui. In de poel liggen de varkens. Ze rollen door de modder. Dan zit er opeens een lammetje in de modder. Dat vinden de schapen en de varkens maar raar. 'Ik ben een varkentje,' zegt het lam. Dat is toch gek? Of niet?

Lees, praat en doe thuis ook mee!

Klap klap

Pak dit boek. En hou het stevig vast. Want dit boek kan elk moment wegvliegen! Je kunt er je spieren mee losgooien. Het kan veranderen in een vlinder, in een accordeon of in een trommel. Hou het met beide handen vast en laat het niet los. Dit boek is vrolijk en zit vol met klank en beweging. Klappen maar met die handjes!

Lees, praat en doe mee!

Vrolijk kerstfeest Guus!

Kerst... het gezelligste feest van het jaar, vol plezier, lekker eten, spelletjes en grappige truien. Behalve voor knorrige honden zoals Guus. Hij vindt kerst echt helemaal niet leuk. Misschien kan de ware kerstgedachte zijn mening veranderen?
Dit grappige verhaal leert je waar kerst echt om draait en laat zelfs de grootste knorrepotten lachen.

Lees, praat en doe mee!

Pietje moet je plassen

Thomas is vier en zindelijk. En dan mag hij eindelijk naar de Pietenschool! Daar heet iedereen Piet. Ook Thomas. Op school leert Pietje alles wat een echte Piet moet kunnen. Pietje doet van alles, behalve naar de wc gaan. Als hij bij het ophalen ‘Kak, poep, drol, mijn broek zit vol.’ zingt, vreest mama het ergste… Of zitten er misschien gewoon versgebakken pepernootjes in zijn broekzak?

Lees, praat en doe mee!

De Gruffalo

Muis houdt zijn vijanden op een afstand door ze bang te maken met een monster, de Gruffalo. Muis is in zijn sas; de Gruffalo bestaat immers helemaal niet. Maar….wat is dat dan???

Lees, praat en doe thuis ook mee!

De blaadjesdief

Eekhoorn is boos! Gisteren zaten er heel veel mooie blaadjes aan zijn boom, maar vandaag? Vandaag zijn er een paar weg! Ze zijn vast gestolen, en dat betekent...
dat er een blaadjesdief rondloopt!

Lees, praat en doe thuis ook mee

Mijn eigen ster

Een meisje vindt een ster. Hij is gevallen, zit onder het stof en glanst niet meer. Ze neemt hem mee naar huis en verzorgt hem goed. Ze worden dikke vrienden en de ster gaat steeds meer glanzen, tot hij klaar is om terug te vliegen naar zijn plekje aan de hemel.

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Het grote slaapjesboek

De giraffen in hun slaapzak, de teckelbaby’s in hun twijfelaar en de nijlpaarden op de bank: als het nacht wordt, vallen alle dieren heerlijk in slaap in hun eigen bedje. Lees, praat en doe mee!   

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Ik ben de koning

Schildpad weet niet wat hem overkomt: er ligt een kroon op zijn rug. Hij is de koning! Dat kan niet anders. Maar daar zijn de andere dieren het niet mee eens. De kroon past iedereen! Wie is dan de echte koning...? Lees, praat en doe mee!  

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Allemaal beestjes

In mei 2022 stond het boek 'Allemaal beestjes' centraal. Een boek met heel veel beestjes!

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Dierentuin op stelten

Op het eerste gezicht lijkt dit een dierentuin als een andere. De dieren vervelen zich zelfs een beetje. Maar achter elke flap wacht een nieuwe verrassing. De olifant wordt een brandweerman, het nijlpaard een bodybuilder en de luiaard is zelfs een beruchte ninja. Maak je klaar voor een fantastisch avontuur in deze dierentuin op stelten! Lees, praat en doe mee!

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Pip en Posy en de kerstboom

Pip en Posy versieren de kerstboom met allerlei lekkere dingen. Hoe kan het dat een tijdje later de boom helemaal leeg is? En waarom is Pip zo misselijk? 

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Muk

Muk is een dalmatiër-pup. Je weet wel, zo’n gestippelde. Het liefst zou hij nog véél meer stippen hebben! Een droldwaas avontuur van Muk, een hondje om van te houden.

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Schermdiefje

Een meisje, met konijnenoren en een slurf, komt nieuw in de stad wonen en wil graag vrienden maken. Maar niemand let op haar. Alle dieren kijken alleen maar naar hun scherm. 

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Beestje kom je op mijn feestje?

Mik is jarig. Er komen veel dieren op zijn feestje in de tuin: het roodborstje, het lieveheersbeestje en de egel. Maar dan komt de boze wesp. Zal hij het feestje verpesten?

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Wat eet een miereneter?

Wat eet een miereneter? Dat vraagt de miereneter zich af wanneer hij trek heeft. Hij gaat langs bij allerlei andere dieren, op zoek naar het antwoord. Zal hij er uiteindelijk achter komen? Lees en doe mee!

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Sinterklaas

Omdat zijn eigen schimmel van de trap gevallen is vraagt Sinterklaas Boer Boris of hij Knol een weekje mag lenen. Knol voelt zich vereerd en laat zich het dak op hijsen om te oefenen. Maar dat valt vies tegen, want Knol blijkt hoogtevrees te hebben…Lees, praat en doe mee!

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

De Hugo's

De Hugo’s zijn grappige eivormige figuurtjes, die er altijd hetzelfde uitzien. Ook denken en doen ze hetzelfde. Maar dat verandert als Rupert een oranje trui breit...

Thuisactiviteiten met de Hugo's

Ik wil de zon

Lucas verveelt zich. Hij heeft al met al zijn speelgoed gespeeld. Hij wil iets nieuws: de zon... Lucas klimt op het dak en haalt ze naar binnen. Maar hoe speel je eigenlijk met het weer?

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Hup Herman!

Hangbuikzwijn Herman is een kei in wroeten en modderen, maar hij houdt niet van wedstrijdjes. Op een dag doet Herman tóch mee aan een wedstrijd, maar... wil hij eigenlijk wel winnen?

Sport thuis verder met deze activiteiten

Feest met Jip en Janneke

Jip en Janneke zijn op een feestje en mogen prijsjes knippen. Allebei hebben ze een muziekinstrument! Weer thuis aangekomen vindt mama het een goed idee als ze op zolder gezellig muziek gaan maken.

Feest nog even door met deze thuisactiviteiten

We hebben er een geitje bij

In het boek “We hebben er een geitje bij” is op de kinderboerderij een nieuwe bewoner geboren. Bekijk ons filmpje en ontdek hoe de dieren op hun eigen manier vertellen hoe blij ze zijn met de geboorte van het geitje.

En dit kun je thuis nog doen

PeuterParade tijdens Media Ukkie Dagen

Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 was 'Ik zie, ik zie wat jij niet ziet." Bekijk de livestream van deze Media Ukkie Dagen terug door op het filmpje te klikken!

Coco kan het!

De live stream van de PeuterParade 'Coco kan het!' is al geweest. Dit boek stond centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen 2021.  

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Het Kleurenmonster

Bekijk ons filmpje over het boek 'Het Kleurenmonster' en lees het boek over het spannende, leuke, blije, verdrietige, boze en verliefde Kleurenmonster.

Kijk hier voor meer inspiratie

Heb jij misschien olifant gezien?

Wil je samen met ons aan de slag met het boek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’  Als we olifant kunnen vinden, mag jij hem alles vragen. 

Kijk hier voor meer thuisactiviteiten

Voorleesboeken