Vrijwilliger Speelotheek Zevenbergen

Maak jij bezoekers wegwijs en enthousiast binnen alle mogelijkheden die de Bibliotheek West-Brabant te bieden heeft?  Word dan vrijwilliger in de bibliotheek. 

De bibliotheek is niet alleen een plek waar je boeken kunt lenen, maar ook dé plek om jezelf te ontwikkelen. Bibliotheek West-Brabant ondersteunt en stimuleert mensen in hun ontwikkeling en bouwen we samen aan een betere samenleving.

We doen dit door een huiskamer te zijn voor bezoekers uit de omgeving, waarbij iedereen zich welkom voelt om een boek te lenen, iemand te ontmoeten of een training te volgen in het kader van persoonlijke ontwikkeling. De bibliotheek biedt hiervoor diverse mogelijkheden.

Wil jij graag iets voor een ander betekenen? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf nuttig te maken? Word je daarnaast enthousiast van boeken, taal en/of digitale ontwikkelingen? Dan is vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek West-Brabant jou op het lijf geschreven! 

Voor de Speelotheek in de bibliotheek in Zevenbergen, zijn wij op zoek naar vrijwilligers.  

Wat ga je doen?

Spelen is belangrijk bij de ontwikkeling van een kind. Niet alleen motorisch, maar ook sociaal-emotioneel. Daarom kunnen kinderen die lid zijn van de bibliotheek ook speelgoed lenen. Bijvoorbeeld kwartet, mini tafelvoetbal, Jenga, Domino en nog veel meer!

Als vrijwilliger van de Speelotheek ben je verantwoordelijk voor het netjes houden van de Speelotheek. Je zorgt voor het uitsorteren, controleren en opruimen van teruggebrachte materialen. Daarnaast lever je een bijdrage aan het organiseren van activiteiten (ca. 2x per jaar) zoals de Nationale Buitenspeeldag en je denkt mee over de aanschaf van nieuw speelgoed.

Waar en wanneer?

Locatie:  bibliotheek in Zevenbergen (Kasteelweg 3)
Dagen:    woensdag, 1x in de 2 weken
Tijden:    13:30 - 15:30 uur
Samen met je collega-vrijwilligers overleg je wie wanneer aanwezig is.
Duur:      we gaan de samenwerking in eerste instantie aan voor 2 maanden. Zo kunnen jij en wij ervaren of dit inderdaad is waar jij naar op zoek bent. Na nog eens 10 maanden bekijken we samen welke mogelijkheden er zijn tot verlenging of doorgroei.

Het voorbereiden van activiteiten gebeurt veelal op de achtergrond. Jij en jouw collega-vrijwilligers kunnen zelf bepalen waar en wanneer jullie dit doen.

Heb je wel belangstelling maar ben je niet beschikbaar op de genoemde tijden/dagen? Gaat jouw voorkeur uit naar een andere locatie? Maak dit dan zeker ook kenbaar! 

Wie zoeken we?

  • Je ben sociaal, klantvriendelijk en gastvrij;
  • Je vindt het leuk om met kinderen te werken;
  • Je vindt het leuk om over speelmaterialen te vertellen en tips hierover uit te wisselen met ouders;
  • Je kunt zelfstandig werken maar ook in teamverband;
  • Je bent betrouwbaar. Wij én de bezoekers kunnen op je rekenen; 
  • Je bent bereid om zo nu en dan in te vallen voor collega-vrijwilligers zoals zij dat ook voor jou zullen doen;

Bij aanstelling in deze functie zal door de Bibliotheek West-Brabant een VOG worden opgevraagd bij de overheid.  

Wat bieden we?

  • Een goede begeleiding door vaste collega’s; 
  • Een gratis bibliotheekpas; 
  • Deelname aan (gratis) workshops en trainingen, zodat jij je zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak kunt blijven ontwikkelen. 

Interesse?

Meld jezelf dan aan door een bericht te sturen aan de Coördinator Vrijwilligers vrijwilligers@bibliotheekwb.nl, o.v.v. Vrijwilliger Speelotheek Zevenbergen .

Wij streven er naar alle doelgroepen te bereiken en een inclusieve organisatie te zijn. Wat jouw verhaal ook is, jij kunt jezelf zijn bij Bibliotheek West-Brabant! Kandidaten die qua netwerk, ideeën en/of achtergrond een verrijkende aanvulling zijn, worden dan ook van harte uitgenodigd te reageren.