Nieuws

Blijf op de hoogte van al het bieb nieuws

Meld je aan voor de nieuwsbrief

    

Resultaat 71 - 80 (van 94)

 • Winnaar Hebban Debuutprijs 2021 Bekijk details

  29 september 2021

  De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning, feelgood en Young Adult.

 • Kinderboekenweek: nieuwe videoclip Kinderen voor Kinderen Bekijk details

  13 september 2021

  Zing en dans mee met het nieuwe lied van Kinderen voor Kinderen: Worden wat je wil. Het liedje gaat erover dat je kunt worden wat je wil en over dat je het nu ook nog helemaal niet hoeft te weten.

 • Kenny Anders maakt nummer met laaggeletterden Bekijk details

  10 september 2021

  Naast dat de van oorsprong uit Bergen op Zoom afkomstige Kenny van Elteren muziek maakt, is hij ook afgestudeerd psycholoog. Deze combinatie kwam hem onlangs goed van pas. Want voor PopMonument ging Kenny een bijzondere samenwerking aan met de Bibliotheek West-Brabant in het kader van de Week van Lezen en Schrijven.

 • Festival Op de grens Bekijk details

  30 augustus 2021

  Op 10, 11 en 12 september a.s. vindt het jaarlijks terugkerende Festival Op de grens plaats in de Roosendaalse binnenstad. Natuurlijk doet de Bibliotheek West-Brabant ook dit jaar weer mee.

 • Gratis kookworkshops tijdens de Week van Lezen en Schrijven Bekijk details

  23 augustus 2021

  Tijdens de Week van Lezen en Schrijven (6 tot en met 12 september) wordt er aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Tijdens deze week biedt Bibliotheek West-Brabant leuke, gezamenlijke kookworkshops aan. Deelnemers worden uitgenodigd om met buren, een vriend of collega een werelds gerecht te maken. Gedurende de kookworkshop kunnen deelnemers de hulp inroepen van taalcursisten van de Bibliotheek West-Brabant om het gerecht klaar te maken.

 • Lezing Supermarktsurvival door Teun van de Keuken: volg het online Bekijk details

  14 augustus 2021

  Dinsdag 7 september om 19:30 uur organiseert de Bibliotheek West-Brabant een gratis lezing door Teun van de Keuken over zijn boek de Supermarktsurvivalgids in de bibliotheek in Roosendaal. Teun van de Keuken deelt zijn kennis over de voedselindustrie en de verkooptechnieken van supermarkten met jou, zodat je niet meer met onzinproducten thuis komt. De lezing is ook online te volgen.

 • Cursus Presenteer jezelf Bekijk details

  12 augustus 2021

  De Bibliotheek West-Brabant biedt de gratis cursus 'Presenteer jezelf' aan. In vier sessies leer je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je jezelf en jouw kwaliteiten kunt presenteren in een video, zodat je beter opvalt tijdens een sollicitatie.

 • Actuele openingstijden zomervakantie Bekijk details

  28 juli 2021

  Tijdens de zomervakantie zijn onze bibliotheken gewoon open. Soms kunnen de openingstijden of aangeboden diensten net iets anders zijn dan je van ons gewend bent. Check daarom onze actuele openingstijden voor je naar de bibliotheek komt.

 • Internationale Dag van de Vriendschap Bekijk details

  27 juli 2021

  Op 30 juli is het Internationale Dag van de Vriendschap. Heb jij moeite om vriendschappen aan te gaan? Of ben je weleens eenzaam? Het platform Roosendaalse Vrienden organiseert een aantal leuke activiteiten voor verschillende doelgroepen. Meer informatie en aanmelden kan via hun website.

 • We zijn zelf het medicijn Bekijk details

  23 juli 2021

  Vanaf april tot en met november 2021 is de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’ op veel plekken zichtbaar in gemeentes in West-Brabant. Met deze campagne wordt er aandacht gevraagd voor de preventie van dementie. De Bibliotheek West-Brabant ondersteunt de campagne en is daarmee vriend van de campagne.

Paginanavigatie